Barometers › Innovacelli

In 2009 ontwikkelde Dingens een barometer zonder kwik: de Innovacelli Barometer. In samenwerking met het Innovatiecentrum Limburg, IWT, Universiteit Hasselt en kennispartner Sirris. De barometer is meer passend voor deze tijd van ecologische bewustwording en bovendien zeer accuraat en duurzaam.

De kennis van bijna een halve eeuw productie werd gecombineerd met nieuwe ideeën om dan samen met onze partners tot een vernieuwend concept te komen.Technieken die bijna een eeuw hun betrouwbaarheid bewezen hebben in de luchtvaart werden omgebouwd naar een meteorologisch instrument.

Bij de nieuwe barometer wordt een combinatie gebruikt van 8 van deze afgesloten luchtledige cellen, die zeer precies zullen reageren op een veranderende luchtdruk. Deze worden in verbinding gebracht met een vloeistof. Ook de vloeistof heeft specifieke kenmerken en wordt gebruikt in de luchtvaart. Deze twee worden gescheiden door een membraan dat de minste vormwijziging van de cellen overbrengt en een verplaatsing van de vloeistof veroorzaakt

Product filters